Silkkipainatus tekstiileihin

Perinteinen painomenetelmä edulliseen painamiseen

Silkkipainatusta omassa painotuotannossamme Helsingissä

Silkkipaino

Silkkipainatus on edullisin logopainatuksen toteutustapa kun painettava määrä on vähintään kymmeniä tai satoja tekstiilejä. Mainostekstiileissä ja yritysvaatetuksessa silkkipainamalla tehty yksilöinti on kustannustehokas ja näyttävä tapa yksilöidä profiilivaatetus. Painovärien avulla voidaan tehdä lähes millainen tahansa painatus yhdestä jopa kymmeniin väreihin, myös nelivärisiin valokuvapainatuksiin.
Erittäin pienissä painatusmäärissä DTG-painatus tai siirtokuvapainatus ovat sopivampia menetelmiä painaa mainostekstiilit edullisesti.

Erilaisia painatuksia

Silkkipainatuksessakin on eroja, jotka on hyvä huomioida jo tilausvaiheessa. Useimmat silkkipainatukset tehdään kemikaalipohjaisilla Plastisol-painoväreillä. Toinen suuri ryhmä ovat Vesipohjaiset painovärit.

Merkittävin ero näiden kahden välillä on värien kosketustuntuma: plastisol-painovärit jäävät selvästi tekstiilin pinnalle kun vesipohjaiset värit uppoavat kankaaseen värjäten itse kankaan. Vesipohjaisilla väreillä painaminen tekee siis pehmeämmän käsituntuman, mutta värien peittävyys ei ole yhtä hyvä kuin plastisol-väreillä.

Jos tekstiili on värillinen, plastisol-väreillä saadaan aikaan aina värikylläinen ja voimakas erottuva painatus. Vesipohjaisilla väreillä painaminen on kalliimpaa ja työläämpää jotta saadaan lähes saman tasoinen lopputulos.

Ensisijaisesti kaikki tilaukset tehdään plastisol-väreillä. Jos et erikseen tilaa vesipohjaista painatusta, sitä ei käytetä. Huomaa että vesipohjaisilla väreillä painettava tilaus hinnoitellaan erikseen ja se on listahintoja korkeampi. Vesipohjaiset värit eivät myöskään sovellu kaikkiin tekstiileihin, eikä niillä voi painaa lainkaan polyesterikuituisia tekstiilejä.

Yleisimmin vesipohjaisilla väreillä tehdäänkin kangaskasseja, kun halutaan ekologisempi lopputulos. Vesipohjaiset värit sopivat hyvin esimerkiksi valkoiseen tai luonnonvalkoiseen kangaskassiin. Painovärit eivät tällöin ole yhtä kirkkaat kuin plastisol-väreissä.

Erikoispainatukset

Silkkipainamalla voidaan tehdä myös jännittäviä efektipainatuksia tai käyttää tavallisesta poikkeavia painovärejä. Esimerkiksi pimeässä hohtava eli fosforoiva tai fosforesenssi silkkipainoväri kerää itseensä valoa ja hohtaa sitten pimeydessä näyttävästi.

Kulta- ja hopeahileitä sisältävät metallinhohtoiset silkkipainovärit tuottavat upeita efektejä vaikkapa huppareiden tai kangaskassien painatuksessa.

Myös flokkipainatus voidaan tehdä silkkipainamalla. Tällöin painokuvan päälle ripotellaan erityistä flokkimateriaalia joka tuottaa pehmeän samettisen karvaisen painokuvan.

Värikuvia painettaessa voidaan joko käyttää Pantone®-värien yhdistelmää tai neliväripainatusta. Nelivärisessä painatuksessa käytetään CMYK-värejä ja lopputulos voi olla esimerkiksi valokuva. Jos värikuva on valokuvan kaltainen, tarvitaan myös erillinen värierottelu joka on lisämaksullinen palvelu. Värierottelun avulla tarvittavat painovärit saadaan painoaineistosta eroteltua niin että kustakin väristä voidaan tehdä painofilmi ja painoseula.

Painatushinta

Huom! Useimmissa tekstiileissä minimitilaus 25 tai 100 kappaletta, emme paina lainkaan alle 25 erissä
Silkkipainatuksen kustannus muodostuu kappalehinnasta sekä painatuksen aloituskuluista. Silkkipainatuksen aloituskulu kattaa painofilmin, painoseulan ja tarvittavien värien valmistuksen. Jos käytetään Pantone®-värisävyjä, sekoitetaan oikea värisävy yksilöllisesti ja aina tilauskohtaisesti.
Kaikki nettisivuillamme ilmoitetut tekstiilien hinnat sisältävät valmiiksi yhden painatuksen. Jos haluat lisäpainatuksen esimerkiksi eri puolelle tekstiiliä, voit katsoa lisäpainatuksen hinnan alla olevasta hinnastosta.

Lisäpainatus


Hinnasto

Silkkipainatuksen hinta - lisäpainatukset

Alla oleva hinnasto kertoo lisäpainatuksen hinnan. Kaikkiin sivuillamme esitettyihin tuotteiden hintoihin sisältyy valmiiksi yksi painatus yhteen kohtaan. Jos haluat toisen painatuksen eri puolelle tekstiiliä, alla oleva hinnasto kertoo tämän lisäpainatuksen hinnan. Minimiveloitus on 100 kappaleen painatushinta. Painatuksen aloituskulu lisäpainatukselle on 30,00 euroa per väri.

Tuote Värit 100 200 300 400 500 1000+
Silkkipainatus
31 x 21 cm
1 väri 1,14 € 0,80 € 0,56 € 0,42 € 0,40 € Kysy tarjous
2 väriä 1,46 € 0,92 € 0,64 € 0,54 € 0,50 €
3 väriä 1,84 € 1,06 € 0,72 € 0,62 € 0,60 €
4 väriä 2,22 € 1,18 € 0,82 € 0,70 € 0,68 €

Silkkipainatuksen aloituskustannus on 40,00 euroa ensimmäisestä väristä, lisävärit 30,00 euroa. Tuotantoaika noin 2 viikkoa. Kaikki hinnat ovat ALV 0%.