Painovärien määrä

Useimmat tekstiilipainatukset tehdään silkkipainatuksella. Silkkipainamisessa käytetään eri värisiä painovärejä, jotka sekoitetaan tarpeen mukaan.

Mustavalkoinen onkin värillinen

Yleinen väärinkäsitys koskee mustavalkoisia painokuvia. Kun kuva on mustavalkoinen, oletetaan että painatuskin tehdään vain yhdellä värillä. Todellisuudessa useimmissa mustavalkokuvissa on harmaan eri sävyjä, koska ilman niitä painatus olisi lattea. Nämä harmaan eri sävyt vaativat onnistuakseen täysväripainatuksen, eli painatuksessa sekoitetaan todellisuudessa värejä ja kyseessä on monivärinen painatus.

Pohjavalkoinen säilyttää oikean värisävyn

Toinen yleinen väärinkäsitys liittyy värillisiin tekstiileihin. Kun esimerkiksi mustaan paitaan halutaan vihreä logo, yleinen uskomus on että paitaan painetaan vain yksi väri: vihreä. Todellisuudessa vihreän alle painetaan sama kuva ensin valkoisella värillä, jotta sen päälle painettava vihreä väri toistuu oikein. Jos paitaan painaisi pelkästään vihreän, se olisi läpikuultava ja väri katoaa osittain alla olevan tekstiilin väriin. Mustassa paidassa vihreä väri himmenee, muun värisissä paidoissa väri sekoittuu paidan väriin ja lopputulos on virheellinen - tarvitaan siis pohjavalkoista painatusta.

Erittäin värikäs painatus digitaalisesti

Jos painatuksessa on todella paljon värejä, käytetään usein digitaalista DTG-painatusta. Painokuva "tulostetaan" paidan pintaan ja prässätään kiinni. Painatus pysyy hyvin myös pesussa ja kosketustuntuma on pehmeä. Todella isoissa painatusmäärissä myös moniväriset kuvat tehdään silkkipainatuksena yhdistämällä neliväripainatus ja tarvittaessa pohjavalkoinen väri. Hyvä esimerkki neliväripainatuksesta olisi esimerkiksi valokuva.

Aidosti yksivärinen painatus

Kun valkoiseen tai luonnonvalkoiseen tekstiiliin painetaan yksivärinen painatus, ei alle useimmiten tarvita pohjavalkoista. Tällöin on kyseessä yksivärinen painatus joka useimmin toteutetaan silkkipainatuksena. Tummiin tai värillisiin tekstiileihin painettu valkoinen painatus on niin ikään useimmiten yksivärinen painatus. Mustaan paitaan voidaan kuitenkin todellisuudessa painaa valkoinen kuva kahdesti jotta väri varmasti peittää voimakkaan värisen tekstiilin.

Me opastamme oikean painatuksen valinnassa

Jos et ole varma millainen painatus sopii haluamaasi tekstiiliin, lähetä painokuva meille ja opastamme sekä tekstiilin että painomenetelmän valinnassa. Oikean painotavan ja värimäärän valintaan vaikuttaa usein myös tekstiilien määrä. Samalle painokuvalle voidaan valita eri painomenetelmä tilauksen kappalemäärästä riippuen. Esimerkiksi 50 t-paidan painatus voidaan tehdä DTG-painatuksella, mutta 5000 paidan erässä silkkipainatus on huomattavasti edullisempi ja nopeampi menetelmä.

Painatus jopa viikossa!

Normaali painatuksen ja brodeerauksen tuotantoaika on nyt noin 1-2 viikkoa!

Ilmainen tilauksen vedostus

Vedostamme kaikki tilaukset maksutta sähköisesti ennen tuotantoa

Joustavat maksuehdot

Yritysasiakkaille 14 tai 30 päivää maksuaikaa ja online-maksupalvelut