Mainostekstiilien hoitaminen

Ohjeita painettujen tekstiilien pesuun ja hoitoon

Hoitaminen

Tekstiilien hoito

Käyttökohteesta riippumatta painettujen tai muuten yksilöityjen tekstiilien hoitoa koskee erityiset pesu- ja hoito-ohjeet jotta merkintä säilyisi parhaana mahdollisimman pitkään. Alla olevat ohjeet ovat vain suuntaviivoja, erikoisempia toteutuksia saattaa koskea näistä ohjeista poikkeava ohjeistus. Tutustu tuotteiden mukana toimitettuun hoito-ohjeeseen huolellisesti ennen tekstiilien pesua.

Silkkipainatukset

Suositeltavaa on pestä kaikki painetut tekstiilit nurin päin, mahdollisuuksien mukaan jopa kylmässä vedessä. Älä käytä painettujen tekstiilien pesussa valkaisevia tai pehmentäviä pesu- tai huuhteluaineita.

Jos rumpukuivaat, käytä matalinta lämpötilaa jotta painatus tai tekstiili ei kutistu tai haalistu. Useimmat painetut tekstiilit kannattaa kuivata vaakatasossa.

Älä silitä silitysraudalla painettua aluetta! Käännä paita nurja puoli ulospäin kun silität painettuja tekstiilejä.

Älä käytä kuivapesua!

Vinyylisiirtokuvat

Käsittele vinyylisiirtokuvalla painettua tekstiiliä kuten silkkipainettuja, noudattaen samoja pesu- ja hoito-ohjeita. Pesu nurin päin ja alhaisessa lämpötilassa / kylmässä vedessä.

ÄLÄ käytä hoitoaineita koska ne saattavat liuottaa prässätyn siirtokuvan liimapinnan ja vinyylisiirtokuva saattaa kuoriutua irti vaatteesta.

Brodeeraukset

Tarkista tekstiilikohtaiset pesuohjeet aina tekstiilin pesulapusta. Älä käytä kloorivalkaisua tai pesu- tai huuhteluaineita joissa on klooria, peroksidia tai sooraa koska ne todennäköisesti valkaisevat brodeerauksessa käytetyn langan.

Älä käytä huuhteluaineita jos niissä on voimakkaita pehmentäjiä.

Kuivaa matalassa lämpötilassa tai anna ilmakuivua. Älä jätä brodeerattua tekstiiliä läpimäräksi. Silitä alhaisella lämmöllä. Älä käytä höyryä ainakaan brodeerauksen kohdalla ettei brodeeraus kostu. Kuivapesua voi käyttää useimpien brodeerausten kanssa mutta varovaisuutta suositellaan ja kuivapesu on aina omalla vastuulla.

Hoitoaineet

Huuhteluaineet ovat erinomaisia vaatteiden pehmentämiseen pesun jälkeen ja staattisuuden poistoon vaatteiden kuivuttua. Valitettavasti niissä käytettävät kemikaalit aiheuttavat silkkipainatuksen musteen hajoamista jolloin painatus haalistuu ja alkaa halkeilla. Samoin vinyylisiirtokuvissa hoitoaineilla on taipumuksena liuottaa kiinnitysaineet jolloin vinyyli saattaa lähteä irtoamaan.

Älä milloinkaan käytä huuhteluaineita polyesteritekstiilien, kosteutta siirtävien (juoksupaidat) tai palosuojattujen tekstiilien pesussa. Kemikaalit huuhteluaineissa jättävät jäämiä jälkeensä. Nämä täyttävät polyesteritekstiileissä kankaan kudokset joka puolestaan estää kosteuden siirtymisominaisuudet tai vioittavat palosuojausominaisuuksia.

Onko vaihtoehtoista menetelmää huuhteluaineille?

Saman kaltaisen pehmeyden saat vaatteita vahingoittamatta liuottamalla desilitran soodaa veteen ja lisäämällä sen mukaan pesuun. Voit laittaa myös desin valkoviinietikkaa. Lupaamme ettei tekstiilisi päädy tuoksumaan salaatilta.

Kutistuminen

Useat valikoimassamme olevista mainostekstiileistä tarjoavat valmiiksi esikutistettuja vaatteita. Näihin kuuluvat esimerkiksi Gildan, Fruit of the Loom ja useat Tee Jays tekstiileistä. Muotimerkit kuten Bella & Canvas eivät esikutista tekstiilejään. Näiden merkkien vaatteille ei ole epätyypillistä että vaate voi kutistua pesussa jonkin verran, jopa kokonaisen koon.

Parhaiten torjut kutistumista pesemällä kylmässä tai mahdollisimman haaleassa vedessä ja käyttämällä ilmakuivaamista. Mitä enemmän vaatteessa on polyesteria, sen vähemmän tekstiili kutistuu pesussa. Jos et ole varma onko jokin tekstiili esikutistettu, voit kysyä myyjiltämme.

Nukkaantuminen

Nukkaantuminen aiheutuu vaatteelle aiheutetusta kitkasta, jota puolestaan tapahtuu paitsi päivittäisessä käytössä, myös pesussa ja pesun aikana linkouksessa jolloin tekstiilit hieroutuvat toisiaan vasten. Hankautuminen aiheuttaa tekstiilin kuitujen löystymistä jolloin kuidut alkavat muodostamaan pieniä palloja. Eniten nukkaantumista tapahtuu puuvillalle, polyesterille ja nailonille. Nukkaantumista vastaan pärjää parhaiten pellava ja silkki.

Useat tekstiilit joita valikoimastamme löydät ovat toteutettu hyvin nukkaantumista vastaan kehitetyistä langoista. Mikään tekstiili ei kuitenkaan ole täysin nukkaamaton, joten parhaiten voit vähentää nukkaantumista hoitamalla vaatteita oikein.

Tekstiilien nukkaantumista vähentää niiden peseminen nurin päin. Voit myös hankkia erityisen nukan poistajan jolla vaatteen pinnalta voi poistaa nukkaa.

Uutiskirje

Tilaa sähköpostitse lähetettävä uutiskirjeemme ja saat tiedon kuukauden uutuuksista sekä tarjouksista