Silkkipainatusta omassa painotuotannossamme Helsingissä

EN-471 Luokat

Huomioväriset suojavaatteet jotka on sertifioitu EN-471 standardin mukaan (näkyvä varoitusvaatetus ammattikäyttöön), antavat käyttäjälleen näkyvyyttä vaarallisissa tilanteissa kaikissa valon määrissä ja keinovalossa pimeällä. Käytettäville kankaille on asetettu merkittävät vaatimukset esimerkiksi värin heijastavuuden ja käytetyn värisävyn suhteen. Suojavaatteet kuten heijastinliivit luokitellaan EN-471 luokkiin näkyvän materiaalin pinta-alan mukaan. Luokitukseen vaikuttaa näkyvän huomiovärisen tekstiilin ja heijastinten pinta-ala.

Pinta-alat

Alla olevasta taulukosta voit tarkistaa luokituksen kolmeen eri ryhmään vaadittavat tekstiilin ja heijastavan materiaalin pinta-alat. Luokka kolme on vaativin, siihen luokitellussa huomioliivissä on eniten huomioväristä pinta-alaa sekä eniten heijastavaa pinta-alaa, siis heijastimia.

Lähtökohtaisesti EN-471 luokiteltu huomioliivi on aina oltava joko huomio-oranssi tai huomiokeltainen. Muut heijastinliivit eivät täytä EN-471 vaatimuksia jos heijastinliivin materiaali on muun värinen. Muun väriset heijastinliivit ovat vain heijastinliivejä, huomioliivi on aina huomiovärinen.

Luokka Taustakangas (m2) Heijastava materiaali (m2)
EN-471 Luokka 1 0,14 m2 0,10 m2
EN-471 Luokka 2 0,50 m2 0,13 m2
EN-471 Luokka 3 0,80 m2 0,20 m2

Silkkipainatus


Vaikutukset

Huomioliivien painatus saattaa joissakin tapauksissa vähentää huomiovärisen tekstiilin pinta-alaa. Tähän vaikuttaa yksinomaan painettavan kuvan koko ja malli. Jos kyseessä on suhteellisen pieni teksti, voi luokitus olla edelleen riittävä.

Jos luokan 2 huomioliiviin tehdään erittäin peittävä painatus joka merkittävästi vähentää liivin huomioväristä pinta-alaa, teknisesti katsottuna liivin luokitus laskee luokkaan 1. Jos siis vaatimuksena on saada korkean luokituksen huomioliivit, tulee painatuksessa ottaa huomioon myös painatuksen jälkeen jäljelle jäävä pinta-ala.

Uutiskirje

Tilaa sähköpostitse lähetettävä uutiskirjeemme ja saat tiedon kuukauden uutuuksista sekä tarjouksista